Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Alfred Hitchcock’s discrete raambekleding

» Naar de shop

Toegegeven, het is waarschijnlijk niet de meest effectieve en snelle manier om je ramen te blinderen tegen inkijk van voorbijgangers of zonlicht. Maar de Discreet Window van Ishac Bertran en Gizem Boyacioglu is wel een uniek en revolutionair concept en een speels alternatief voor traditionele jaloezieën!

Alfred Hitchcock´s Rear Window
De ontwerpers ontleenden hun inspiratie aan de film Rear Window van Alfred Hitchcock. De film is in het Spaans vertaald als “La Ventana Indiscreta” (“Het indiscrete raam”). De jaloezieën worden door middel van een touwtje op een originele manier naar beneden gelaten. Het lijken in eerste instantie gewone verticale kolommen, maar wanneer ze naar beneden komen, doen ze dat op geheel eigen wijze. De Discreet Window kent vier standen± open, half open, gesloten of gemixt.  In het filmpje hieronder zie je hoe dat er precies uitziet.

The Discreet Window from Ishac Bertran on Vimeo.

Discreet Window jaloezieën van ontwerpers Gizem Boyacioglu en Ishac BertranDiscreet Window jaloezieën van ontwerpers Gizem Boyacioglu en Ishac BertranDiscreet Window jaloezieën van ontwerpers Gizem Boyacioglu en Ishac BertranGizem Boyacioglu Ishac Bertran Discreet Window 5Discreet Window jaloezieën van ontwerpers Gizem Boyacioglu en Ishac Bertran

Bron: Yankodesign

Ook leuk om te lezen