Protection Project: for kids only

» Naar de shop

De ontwerpers Jaekyoung Kim en Huyunjin Seo wilden zowel de schoonheid van de Koreaanse traditie zichtbaar maken als vrolijke meubels voor kinderen ontwerpen. Deze combinatie leverde het Protection Project op.

De gedachte achter Protection is de gebruikers van de meubels, in dit geval vooral kinderen, te beschermen. Dat betekent dat de kinderen volledig beveiligd zijn tegen letsel van welke aard dan ook en emotioneel ondersteund worden door het spelen met behulp van meubilair.

Gicha
De stoeltjes zijn als een locomotief met elkaar verbonden. Op deze manier kunnen kinderen treintje spelen in hun eigen ruimte. De stoeltjes zijn daarnaast ook inzetbaar als opslagbakken.

Ban-Jang
De hoek-ornament, het kenmerk van traditioneel Koreaans meubilair,  is bij deze kast gemaakt van zachte en dikke stof om kinderen te beschermen tegen de scherpen punten van de kast.

Ahye
Dit bed is geïnspireerd op de vormen van de unhye en danghye, taditionele schoenen. De ronde vormen moeten de kinderen een warm beschermend gevoel geven en de tedere liefde van hun moeders laten voelen.

Duriban
De dureong-chima, een rok die baby’s rondom hun buik dragen, is de inspiratiebron voor deze tafel. De rand, die bekleed is met een gekleurde stof, moet gezien worden als een omarming van iets warms.

Bron foto’s: Arumjigi

Ook leuk om te lezen