5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Schommelstoel van Japanse Masahiri Minami

» Naar de shop

IJsberen leven op de Noord Pool en Grizzly beren in Canada en deze zullen elkaars pad nooit kruisen… of toch? Dat was wat iedereen dacht toen in 2006 een Pizzly Bear (of een Grolar Bear als je dat leuker vindt) opdook in Noord Canada. Blijkbaar zorgde de smeltende ijskap ervoor dat hun leefgebieden begonnen te overlappen. Hetgeen resulteerde in deze onwaarschijnlijke nakomelingen.

In zijn algemeenheid wordt dit incident gezien als een triest resultaat van global warming. Maar één persoon, designer Masahiro Minami (vanuit Shiga Prefecture in Japan), liet zich inspireren door deze bijzondere ´love story´ en besloot ´Bears on Melting Ice´ (2008) te maken voor zijn dochter.

Pizzly beren op gesmolten ijs van Masahiri Minami

De ´Beren op gesmolten ijs´ schommelstoel laat de twee beren zien die hun verschillen aan de kant leggen om een eenheid te vormen en zo hun DNA aan de volgende generatie te kunnen meegeven. Minami zag de schommelstoel als een metafoor voor zijn eigen familie- de twee partners die samen hun kind op hun ruggen dragen. De beren op gesmolten ijs zal waarschijnlijk nog lang in de familie blijven en op een dag zal het kind de achterliggende gedachte begrijpen. Tot die tijd: lekker spelen maar! Want het verhaal is zeker bijzonder, maar de schommelstoel is ook gewoon erg leuk om te zien vinden wij!

Prijzen zijn opvraagbaar via info@masahiro-minami.com

Pizzly berenPizzly beer buiten

Bron: inhabitot

Ook leuk om te lezen