Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Het Plaza España in Barcelona zit vol architectuur en cultuur. Je oog valt meteen op de Arena van Barcelona waar tegenwoordig een chique winkelcentrum gevestigd is met meerdere panorama restaurants. De eerste stenen van deze stierenvechtersarena werden in 1900 gelegd, maar stierenvechten heeft nooit echt voeten aan de grond gekregen in dit deel van Spanje.

Olé
Opvallend zijn het ronde skelet en de sleutelvormige ramen. Maar er zijn ook moderne elementen toegevoegd in de vorm van rode, gele en paarse stalen industriële elementen.

Uitzicht
Van het uitzicht kun je genieten door je voor € 1 met de lift naar het panoramaterras te laten brengen. Je kunt er gewoon rondlopen of wat eten bij één van de restaurantjes. Als je buiten een plekje kunt veroveren heb je een fantastisch uitzicht over Barcelona.

Magische fonteinen
Niet te missen als je rondkijkt zijn de magische fonteinen gebouwd door Carles Büigas. In de zomer veranderen deze fonteinen van vorm en kleur op muziek dat speciaal opgevoerd wordt. Maar ook tijdens de rest van het jaar zijn de fonteinen zonder muziek spectaculair.

Gimmii redactie op locatie.

 

Ook leuk om te lezen