5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De Gelderlandfabriek wordt hotspot van Culemborg

» Naar de shop

Vanaf 1 juni 2015 wordt het fantastische historische gebouw, de voormalige Gelderland-meubelfabriek, omgevormd tot multifunctioneel cultuurcentrum inclusief restaurant. In april was er in de Gelderlandfabriek een Proefmaand om iedereen een kijkje te geven van wat er allemaal op stapel ligt.

Evenementenzaal en nieuw restaurant

Mensen volgden workshops of schoven aan in het pop-up restaurant. De Proefmaand was een voorproefje van 2016, het jaar waarin de Gerderlandfabriek heropent. Met behulp van de provincie Gelderland en lokale investeerders kan van de voormalige machinehal van de Gelderlandfabriek een volwaardige evenementenzaal worden gemaakt en in de oude locomotiefloods komt een nieuw restaurant.

Sfeerbeelden van de Gelderland Fabriek

Crowdfunding

De inrichting van de zaal, het verhelpen van enkele lekkages en het maken van flexwerkplekken voor zzp’ers valt echter buiten het budget. De Gelderlandfabriek startte dan ook een crowdfundingcampagne waarbij het publiek wordt gevraagd om mee te helpen. Het streefbedrag is €25.000. De helft hiervan is al binnen.

t/m 31 mei 2015

Wil jij ook bijdragen aan de herbestemming van dit industriële erfgoed? Dat kan nog tot 31 mei 2015. Doneren kan via www.crowdaboutnow.nl/degelderlandfabriek. Tegenover elke donatie staat een ‘huisgemaakte’ tegenprestatie, zoals een afdruk van een schilderij van fabrieker Kassandera Wolda, een portretfoto gemaakt door fabrieker en fotograaf Jord Visser of vrijkaarten voor een evenement in 2016. Bijdragen op een andere manier kan ook, bijvoorbeeld door mee te helpen tijdens klusdagen.

Wij hebben het pand eerder dit jaar al van binnen mogen bekijken, inclusief rondleiding door multitalent en enorm gewaardeerde ‘Gimmii ontwerper’ Wouter Biegelaar. Wat een sfeer en samenhorigheid en wat een rijkdom aan historie. Via de foto’s krijg je een idee. Shame on me dat ik nog niet heb gedoneerd. Ga ik nu doen…

Crowdfunding De Gelderlandfabriek
Sfeerbeelden van de Gelderland Fabriek
De Gelderland Fabriek crowdfunding sfeerbeelden proefmaand foto Jord Visser
De Gelderlandfabriek evenementenzaal crowdfunding
De Gelderlandfabriek studio Wouter Biegelaar
De Gelderlandfabriek werkplek
De Gelderlandfabriek herbestemming Wouter Biegelaar
DeGelderlandfabriek herbestemming werkplekken
Crowdfunding outdoor Gelderlandfabriek
Proefmaand magazine Van kraakpand naar cultuurfabriek

Foto’s Jord Visser en de Gelderlandfabriek

Ook leuk om te lezen