Drijvend huis in het Huron meer in Canada

» Naar de shop

Dit drijvende huis is ontworpen door MOS Architects en heeft een fantastische locatie: het Huron meer in Ontario, Canada. Deze stek bracht echter serieuze architectonische uitdagingen met zich mee. Door het jaar heen verandert het waterniveau namelijk drastisch. Hiervoor heeft het drijvende huis een constructie meegekregen, waardoor het kan meebewegen met de hoogte van het water.

Living on the edge
Het ontwerp geeft de bewoners zoveel mogelijk gelegenheid om buiten te leven en contact te maken met het meer. Aan de andere kant is er ook gebouwd om de familie te beschermen tegen de elementen. De buitenwanden zijn niet gemaakt van (houten) muren, maar met cederhout is een half open constructie gemaakt die te veel licht en wind tegenhoudt. Een functionele ontwerpoplossing én het maakt meteen dat de aanblik van het huis niet te blokkerig of massief wordt.

Inside
Van binnen had ik zelf niet voor houtkleurige plafonds en deuren gekozen, maar de grote ramen en het prachtige uitzicht maken weer veel goed. Wat een heerlijk plekje om een huis te hebben.

Ook leuk om te lezen