5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Extreme tubbin’ met Karim Rashid

» Naar de shop

Het ultieme relaxen: TV kijken in je eigen bad, maar dan zonder het levensbedreigende gevaar geëlektrocuteerd te worden. Dat klinkt best aantrekkelijk in deze nog donkere dagen. Aan wie hebben we dat te danken? Het antwoord is Karim Rashid (1960) – de industrieel ontwerper die zichzelf in de Eigen Huis en Interieur van januari omschrijft als “De meest overgewaardeerde designer”. Hij is in ieder geval de meest productieve designer te noemen, met meer dan 3000 objecten en 300 design-awards op zijn naam.

De TV Tub werd door Rashid ontworpen voor het Koreaanse badkamermerk Saturn en is een organisch vormgegeven bad dat gemaakt is van vloeibaar acrylhars. Inclusief een geheel geïntegreerde & waterproof televisie aan het voeteneinde! Een greep uit het gedachtegoed van Rashid leert ons dat design ook filosofie kan zijn: “…design is not about solving problems, but about a rigorous beautification of our built environments. Design is about the betterment of our lives poetically, aesthetically, experientially, sensorially, and emotionally.“

Verder, zo lezen we op zijn site, is het zijn hartenwens om mensen vooral hypermodern te zien leven. Hij wil dat we deelnemen aan de hedendaagse wereld en dingen als nostalgie, antieke tradities, oude rituelen, kitsch en het zinloze vooral achter ons laten. Hmm, als dat TV kijken in bad betekent, vinden wij van de redactie het een goed idee.

Ook leuk om te lezen