Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Designveiling voor weeskinderen in Nepal

» Naar de shop

Nadat ik begin dit jaar met eigen ogen de armoede heb gezien in Nepal, kan ik het ‘The enLIGHTen Project’ alleen maar toejuichen.

Kids of Kathmandu
Kids of Kathmandu is een organisatie die d.m.v. fotografie en kunst geld inzamelt om weeskinderen in Kathmandu, Nepal te helpen. Hun voornaamste doel is om de kinderen in hun eerste levensbehoeften te voorzien zoals onderwijs, voedsel, onderdak en vaccinaties. Iets wat hier een vanzelfsprekendheid is, maar in Nepal zeker niet. Ze hebben daarom hulp nodig om dit te kunnen realiseren.

The enLIGHTen Project
Deze keer heeft de organisatie van Kids of Kathmandu 17 van de beste lichtontwerpers over de hele wereld uitgenodigd om een lamp te ontwerpen en deze vervolgens te doneren voor de veiling van het enLIGHTen Project. Ook hebben ze 5 fotografen uitgenodigd om in Nepal foto’s te maken en deze ook te doneren aan de veiling.

De opbrengst van de verkoop van deze stukken zal gaan naar de aankoop, installatie en het onderhoud van zonnepanelen, batterijen, zonnelantaarns en een water filtratie-systeem in een weeshuis in Bhaktapur, Nepal. De electriciteit zal de kinderen helpen aan verlichting, schoon water, koeling, computers en andere elementaire, fundamentele sanitaire voorzieningen. Electriciteit is inderdaad een groot probleem in Kathmandu, ze kunnen soms tot 20 uur per dag zonder stroom zitten. Zonnepanelen bieden dan een uitkomst.

Hieronder een aantal lampen waar je nog tot 17 mei a.s. op kan bieden.

 

Ook leuk om te lezen