Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

One by One van Alejandro Cerón

» Naar de shop

Kun je erop zitten? Zo ja, zou het comfortabel zitten? Of is het een kunstwerk waar je alleen naar moet kijken? One by One van designer Alejandro Cerón roept meer vragen op dan het antwoorden geeft. Gelukkig zijn we na uitleg van de ontwerper wat meer informatie rijker.

One by One is namelijk een serie van stoelen en krukken waarbij ambacht gecombineerd wordt met massaproductie. En dat is een bewuste keuze, want zoals Cerón aangeeft: “Er is geen toekomst zonder ambacht als er geen toekomst is zonder verleden.”

Ambacht versus massaproductie
Ambacht en massaproductie combineert Cerón bij deze One by One serie op een speelse manier. De stalen frames zijn met de handgemaakt en de silicium ringen massaal gegoten in verschillende vormen. Elke ring is hierbij uniek, want de kleuren, de vormen en de volumes verschillen van elkaar.

Visuele waarneming
Ook wordt er volop gespeeld met onze visuele waarneming. Dit komt door de vormen en de verschillende volumes van de ringen. Afhankelijk van je perspectief zie je het iedere keer anders. Of het kunst of stoelen zijn, laat Cerón graag over aan de toeschouwer. Hij vindt het namelijk belangrijk dat mensen hun intuïtie volgen.

Cerón is er overigens van overtuigd dat zijn One by One serie perfect is voor de stimulatie van de hersenen van kinderen. Hiermee doelt hij op de kleuren, de organische vormen en het contrast tussen de materialen.

Bron foto’s: Alejandro Cerón

Ook leuk om te lezen