Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Het prachtige Griekse eiland Tinos is de laatste tijd steeds meer in trek bij architecten. Kijk bijvoorbeeld naar dit kunststukje ‘ Mirage huis met  infinity pool op het dak ‘. Het eiland met zijn windmolens en talloze artistieke duiventillen is altijd al in trek geweest bij schilders en beeldhouwers. Maar hier een voorbeeld van wat studio Kois Associated Architects op architectonisch vlak neerzette in de vorm van dit Mirage House.

Mirage huis met infinity pool

De rotsachtige heuvels van het eiland waren de inspiratie voor dit uitdagende project. Woest terrein en onontgonnen landschap als uitnodiging om een leefomgeving neer te zetten waar je je vingers bij aflikt. Het huis integreren in het pitoreske landschap was het ultieme doel. Daar kwam deze adembenemende infinity pool om de hoek kijken. De eigenaren hadden aan 1 verdieping genoeg voor hun woonbehoefte. De gebruikte 210 m2 geeft hen genoeg ruimte en koelte in warme maanden. De infinity pool zonder randen geeft dit project zijn absolute flair.

Mirage House Greece Kois Associated Architects

Openlucht woonkamer

De openlucht woonkamer bevindt zich onder het ‘oneindige zwembad’. Hierdoor lijkt de zee verbonden met het dagelijkse leven en het interieur van Mirage House. Het architectenteam heeft lokaal materiaal gebruikt om deze verbinding te benadrukken. Karakteristiek ‘droge muren constructie methode’ droegen tevens hun steentje bij. Het interieur is passend basic gelaten met hout en witte kleuren. Een fascinerende plek mag je wel zeggen!

Mirage House woonkamer Kois Associated Architects Griekenland

Mirage House by Kois Associated Architects

Mirage huis open lucht woonkamer Kois Associated Architects

Griekenland Kois Associated Architect Mirage House

Ook leuk om te lezen