Pekka of Finland op de designweek

» Naar de shop

Afgelopen zaterdag ben ik afgereisd naar designstad Eindhoven voor de Dutch Design Week. Om alles te zien heb je toch echt meer dan 1 dag nodig. In het Klokgebouw in Strijp Area vond ik tussen al het mooie Nederlandse design, jawel…iets Scandinavisch!

Pekka of Finland
Agent Pekka bestaat sinds 2007 en is een bureau dat creatieve talenten promoot voor samenwerking met opdrachtgevers die een originele, fenomenale kunstenaar zoeken. De talenten die ze o.a. aanbieden zijn illustratoren en CGI artists. Hier een paar van hun opdrachtgevers: Absolut Vodka, Adidas, Adobe en Helsinki Design Week.

Grafisch Designer 2011
Van de vereniging voor professionele grafische vormgevers in Finland heeft Agent Pekka de titel grafisch designer van het jaar 2011 ontvangen. Dat was de reden dat ze hebben besloten om de illustratoren mee op tournee te nemen in Europa. “Illustratoren zijn de nieuwe ambassadeurs van Finland. Plaats maken oude designers!”

Blondjes en drank
Met hun tentoonstelling Pekka of Finland-Contemporary Illustration from the Land of Booze and Blondes zijn ze op de Dutch Design Week aanwezig geweest met 10 van hun top illustratoren. Normaal gesproken staan de Scandinaviërs bekend om hun simpele en natuurlijke ontwerpen,  maar deze Finse illustratoren zijn out of the box gegaan met veel kleuren en grote vormen.

De tentoonstelling is onderdeel van World Design Capital Helsinki 2012.

Ook leuk om te lezen