Zacht sparen met de Mao Zedong spaarpot

» Naar de shop

Tijdens de Salone del Mobile in Milaan dit jaar was er weer een hoop nieuws onder de zon, al was het wel wat minder spectaculair dan voorgaande jaren. De crisis heeft ook hier enigszins toegeslagen.

Mao
Tussen alle nieuwe stoelen, tafels en kasten was er echter een object dat in het bijzonder mijn aandacht trok. Het was een knalrode, ongelooflijk aaibare, spaarpot in de vorm van de buste van een vriendelijk glimlachende Mao Zedong.

Natuurlijk! Als er iemand verstand had van sparen, uiteraard in perioden van vijf jaar, was het wel Mao Zedong! Aan de andere kant blijft hij natuurlijk, ondanks zijn ó zo vriendelijke glimlach, een massamoordenaar en dictator. Wat een wonderlijke combinatie! Ik kan niet wachten op de Idi Amin onderzetters en Josef Stalin mokken.

Helaas ging het in deze presentatie niet om de spaarpot maar om de kast waarin deze gepresenteerd werd. De mensen in deze stand konden mij dan ook niet verder inlichten over dit wonderbaarlijke product en ook verdere research heeft tot nu toe helaas nog niets opgeleverd.

Eenieder die meer info heeft over deze zachte Zedong….laat het mij weten!

 

Ook leuk om te lezen