5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Tafelen met Socrates en Confucius

» Naar de shop

China
Speel je al een tijdje met de gedachte eens naar China te gaan? Hier is nog een extra reden om een bezoekje te brengen aan dit grote land: de opmerkelijke Thinker Table.

Deze Denker tafel werd gemaakt in opdracht van galerie Chapter 7, te vinden in het Chinese Hangzhou. De beelden zijn de hoofden van de westerse filosoof Socrates en de Chinese filosoof Confucius (or Kongzi) en werden gekozen door Chapter 7 vanwege de interculturele benadering van de galerie.

Het maken van de gezichten
De tafel werd, onder uitdagende omstandigheden, gemaakt door de Engelse designer Tom Price. De zwarte, witte en grijze polypropyleen buizen werden gerangschikt tot prachtige plaatjes en de uiteinden werden samengesmolten om zo een glad tafelblad te creëren.

Zelf zegt hij hierover: “een belangrijk deel van het werk werd verricht in een enorme houtverwerkingsfabriek aan de rand van Hangzhou. De machine werd verhit tot 230°, en dat gecombineerd met de 40° van de Chinese zomer, creërde een binnentemperatuur van rond de 50°. Prima voor sauna´s en Bikram Yoga, maar behoorlijk uitdagende omstandigheden om meubels te maken”.

Thinker table Socrates

In galerie Chapel 7 is  ergens hoog aan de muur een bolle spiegel geïnstalleerd, zodat je de tafel van boven en van een afstandje kunt zien. Op deze manier lijken het bijna foto´s.

Thinker table Confucius

Bron: Tom Price

.

Ook leuk om te lezen