Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Tafoni woonboot van Joanna Borek-Clement

» Naar de shop

In Holland houden wij wel van een woonboot. Ook in San Francisco kan men ze vinden, maar de meeste mensen vinden ze daar te claustrofobisch om er permanent in te wonen. De Tafoni Floating Home, ontworpen door Joanna Borek-Clement, probeert daar verandering in aan te brengen met een design dat zowel ruimtelijk als compact is. Deze ‘woning te water’ is geïnspireerd door de gladde stenen die je aan de Californische kust vindt.

Tafoni woonboot woonkamerTafoni woonboot slaapkamer

In de woonboot tref je een keuken, woonkamer en slaapkamer aan. De woon- en slaapkamer hebben beide Tafoni vormige ramen (ze lijken op natuurlijke zandsteen formaties die langs de Noord Californische kust verschijnen). Voor een woonboot heeft deze variant een hoog plafond en zo min mogelijk muren, zodat het geheel heel ruimtelijk voelt.

Tafoni woonboot Joanna Borek-ClementTafoni woonboot zijkant

Volgens Borek-Clement zijn erg geen specifieke punten die er uitspringen op het gebied van duurzaamheid, maar “woonboten hebben, in tegenstelling tot traditionele huizen, geen funderingen die een permanente impact op het land hebben. Ze kunnen verplaatst worden van de ene haven naar de andere om zo het land dat onder de woonboot in de schaduw ligt te laten herstellen. Aangezien de klimaatveranderingen sommige kustgebieden hard raakt zouden woonboten wel een meer populair manier van wonen kunnen worden. Én dicht bij de natuur wonen maakt het belangrijker om respectvol om te gaan met de flora en fauna om je heen”.

Bron: inhabitat

Ook leuk om te lezen