Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Wereldwijd leven 1,6 miljard mensen zonder elektriciteit en maken zij nog steeds gebruik van petroleumlampen als enige of voornaamste lichtbron. Niet alleen zijn deze petroleumlampen relatief duur en vervuilend, ze geven ook nog eens kankerverwekkende dampen af. Nokero bewijst dat dat beter kan.

Zonne-energie
Nokero is een bedrijf gevestigd in Hong Kong die zichzelf tot doel heeft gesteld om  de luchtkwaliteit te verbeteren, de opwarming van de aarde tegen te gaan en de uitstoot van CO2 te verminderen door deze ongezonde petroleumlampen te vervangen door een duurzaam, waterdichte, zonne-energie aangedreven LED-lamp. Ze hopen dat deze laag geprijsde oplaadbare lamp het leven van velen in ontwikkelingslanden zal verbeteren. Een nobel streven.

Vier uur licht
De Nokero lamp is uitgerust met 4 zonnepanelen, 5 LED’s en is ongeveer 13 cm lang. Wanneer de lamp volledig is opgeladen is dat voldoende voor maximaal vier uur licht. Hij is waterdicht, dus men hoeft zich geen zorgen te maken dat hij beschadigd raakt door weersinvloeden. De levensduur van de batterij is ongeveer twee jaar. Maar zoals je waarschijnlijk wel weet gaan LED lampen veel langer mee.

Deel ze uit op reis!
De lampen zijn voor omgerekend € 12,- per stuk te koop. Wanneer je er 48 of meer koop kosten ze omgerekend € 8,- per stuk. Deze kosten gaan hopelijk nog omlaag naar € 5,- wanneer hulporganisaties ze bij duizenden tegelijk zullen aanschaffen. Dus beste lezer, wanneer je binnenkort op reis gaat naar bijvoorbeeld het onherbergzame Nepal voor een trektocht, dan is het zeker de moeite waard om een aantal van deze lampen aan te schaffen en uit te delen aan bewoners in afgelegen gebieden. Je zal ze er een groot plezier mee doen!

LED-NOKERO-zonneenergie licht lamp 2

Bron: Inhabitat

Ook leuk om te lezen