5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Drijvend slapen

» Naar de shop

Tijdens het onderzoeken van de vraag wat slaap betekent voor mensen, kwam de Nieuw Zeelandse designer David Trubridge tot de conclusie dat bedden romantischer en meer flexibel in hun ontwerp en toepassingen moeten zijn. Vandaar dat hij kwam met zijn concept Float.

Boot als bed
Trubridge is een fervent zeiler, maar daarnaast ook ontwerper van boten en meubels. Zijn creatie Float is een plek om te cocoonen, een plek dat een gevoel van veiligheid biedt en dient om beschermd te slapen. Eén van de beste features van dit bed is dat hij zowel binnen als buiten gebruikt kan worden.

Weersbestendig bed
Float is namelijk handgemaakt van het duurzame Nieuw Zeelandse hout Totara; een water resistent hout dat weinig onderhoud nodig heeft. De stof die gebruikt is voor het bed is acryl Teflon van Meridian, Italië, hetgeen zeer kleurvast is en gemaakt voor buitengebruik. Zo ook het matras. Het bedieningsmechanisme is van roestvrij staal.

Inspiratie
Ik vond de gedachten die David hebben geïnspireerd tot het bouwen van zijn Float bed wel mooi en bijzonder typisch voor Nieuw Zeeland. Hier komen ze.

Slaap is…. romantisch….nomadisch….. de reis van het leven…ik liet het idee ‘bed’ gaan en probeerde aan slaap te denken. Ik vroeg veel mensen wat slaap voor hen betekent. Steeds kwamen woorden als drijven, gezellig, romantisch, schommelen, vertrouwen naar voren. Mijn ontwerp begon dan ook met die gevoelens. Slaap omsluit… omarmt…en omcirkelt ons

Op de website van Okooko, de producent van Float staan nog meer mooie citaten van Turbridge, want hij is een echte dichter. Voor sommigen wellicht iets te zweverig, maar mooie bedden maken kan hij zeker.

Ook leuk om te lezen