Multifunctioneel meubel voor studio’s en studentenkamers

» Naar de shop

Als je slaapkamer en woonkamer zich in één en dezelfde ruimte bevinden, ben je vaak gedwongen een keuze te maken tussen een mooi ingerichte woonkamer of comfortabel slapen.

Vooral studenten en starters zullen het probleem herkennen; wonen in een ruimte van hooguit 25m2, waardoor het bed ín de leefruimte moet komen te staan.

Natuurlijk zijn er tal van ideeën om je slaapplek af te schermen, maar een bed is en blijft een onhandig groot ding in zo’n kleine ruimte. En een slaapbank is redelijk functioneel, maar echt charmant zijn ze vaak niet.

Mooi praktisch
Wanneer je kiest voor comfortabel slapen moet je het idee van een woonkamer dus vaak laten varen. En wanneer je kiest voor een woonkamer met bijvoorbeeld een slaapbank doe je je rug toch echt geen plezier.

Het Italiaanse bedrijf Clei speelt, in samenwerking met Resource Furniture, slim op de behoeften van de kleinbehuisde consument in: ze hebben tientallen ‘space savers’ op de markt gebracht die praktisch én esthetisch zijn!

Ruimtebesparende Swing
Zelf vind ik de ‘Swing’ de meest interessante ‘space saver’. Het bed zit goed verstopt in de strakke, grote kast achter de bank. Geen gedoe meer met kamerschermen, paneelgordijnen of roomdividers om je bed af te schermen.

De bank heeft een aan te passen rugleuning en opbergruimte onder het zitgedeelte. Zo kun je in een kleine kamer toch nog een ruim gevoel creëren! En het allergrootste voordeel: op deze manier heb je aan ruimte geen gebrek!

 

Ook leuk om te lezen