Maandag 19 januari 2015 bezocht ik de grote meubelbeurs IMM Cologne en Design Post Köln. In de stand van Gelderland kwam ik deze prachtige, mondgeblazen Oda lampen van het Duitse merk Pulpo als eerste tegen. Ik was meteen verkocht; wat een kunstwerk! En wat geeft het een prachtig, sfeervol licht. De grote glazen bol wordt ‘geshowd’ op een zeer subtiel en slank frame, wat de lamp een nóg elegantere uitstraling geeft.

Wensballon

De lamp deed mij direct denken aan de – momenteel vrij populaire – wensballonnen (een lampion die de lucht in gaat d.m.v. hete lucht). Maar hier liet de ontwerper Sebastian Herkner (1981) zich niet door inspireren. Sebastian liet zich inspireren door foto’s van watertorens, gefotografeerd door fotografen Bernd en Hilla Becher. Ik heb de foto’s (prachtig overigens!) van dit echtpaar opgezocht en zag direct door welk van deze watertorens Sebastian geïnspireerd raakte voor dit ontwerp.

Oda lamp big grey in scene

 Drie maten en drie kleuren

Deze sfeervolle lamp is verkrijgbaar in drie maten: een tafellamp van ø 24 cm en 45 cm hoog, twee vloerlampen waarvan de kleinste ø 46 cm, 40 cm hoog en de grootste ø 46 cm, 85 cm hoog. Het mondgeblazen glas is verkrijgbaar in drie kleuren: amber, grijs en opaal.  De opaal kleurige lamp is verkrijgbaar met een wit of zwart onderstel en snoer. De andere kleuren zijn alleen leverbaar met een zwart onderstel en snoer. De tafellamp is verkrijgbaar vanaf €690,-.

Oda Medium 3 colours by Pulpo
Oda Medium 3 lamps light on
Pulpo lamp Oda
Pulpo Oda small grey on
Pulpo Oda small amber
Oda lamp Pulpo Gelderland stand IMM cologne foto Lisette Gimmii
Oda lampenPulpo Imm Keulen foto Lisette Gimmii
IMM Keulen Oda lampen by Pulpo
Photography Becher
Becher photography

Ook leuk om te lezen