5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Romantiek met Aeros hanglamp

» Naar de shop

Vaak kan ik genieten van de architectuur uit Arabische landen. Sculpturale ronde vormen, veel kleur, soms ietwat bombastisch, maar bovenal… romantisch. En wat mij betreft valt de Aeros hanglamp van ontwerper Ross Lovegrove voor Louis Poulsen in deze categorie. Met de Aeros kun je een duizend en één nacht sfeer creëren.

Reflectie
De lichtbron zit aan de bovenkant en de cirkelvormige lamp is als het ware één grote reflector. Licht wordt middels de openingen horizontaal doorgevoerd alsmede direct naar beneden. Het patroon in de openingen zorgen voor een driedimensionaal effect. Elegant en mystiek die mij bij uitstek geschikt lijkt voor de slaapkamer waar je echt een romantische sfeer kan creëren. Dan moet je wel een niet al te sterke lamp gebruiken.

Het is mij niet bekend of de lamp ook kan draaien. Aan de ophanging te zien kan dat niet en dat vind ik persoonlijk een klein minpuntje. Want een lichte draai waarbij de lichtvlekken zich langzaam over de muren heen bewegen, vind ik persoonlijk erg mooi en rustgevend.

Voor meer informatie kun je kijken op de websites van Ross Lovegrove en Louis Poulsen.

aeros hanglamp 3aeros hanglamp 4aeros hanglamp 5

Bron: Fashionmagazin

Ook leuk om te lezen