Schattig olifantenstoeltje inclusief stoer tafeltje

» Naar de shop

We kennen natuurlijk állemaal de vrolijke, kunststof Elephant Stool van Charles en Ray Eames, voor het merk Vitra. Een echte designklassieker (1945) en ik denk dat de échte designfans dit object maar al te graag in huis zouden willen hebben voor hun kids! Laatst ontdekte ik een ander ontzettend tof en schattig olifanten-stoeltje, met daarbij ook een stoer tafeltje. Dit stoeltje “Elephant’ genaamd is – in tegenstelling tot de superleuke Elephant Stool van Vitra – een écht stoeltje, namelijk inclusief een rugleuning.

‘Design’ genoeg voor in jouw huis

Dit schattige olifanten-setje is ontworpen door de Franse ontwerper Marc Venot voor het merk Elements Optimal. De ronde vormen van de stoel en tafel geven het setje een uitnodigende, vriendelijke uitstraling. Veel kinderstoeltjes en tafeltjes zou ik zelf voor geen goud in huis willen hebben (kitsch, druk, té kleurrijk), maar dit is écht een designsetje! De meubeltjes zijn gemaakt van fijn Beukenhout, afgewerkt met een matte lak.

elephant-set-sfeer-elements-optimal

Elements Optimal

Elements Optimal. Ik kende de naam van dit label eigenlijk niet. Wel had ik al regelmatig de grappige Bambi krukjes online gezien en de Zoo Collection (stuk voor stuk gemaakt van de stof Hallingdal 65 van Nanna Ditzel voor Kvadrat). Elements Optimal bestaat al sinds 2012 en is gevestigd in Kopenhagen. Het merk is opgericht door Nicole Vitner Servé en Tor Servé.

elephant-chair-table-eo founders-elementsoptimal-nicolevitnerserve-torserve

 

Ook leuk om te lezen