Finn en Frank van Oliver Hrubiak

» Naar de shop

Finn en Frank zijn de namen van de nieuwste ontwerpen van de jonge Britse ontwerper Oliver Hrubiak. Finn is een echte kampioen. De stoel is namelijk onlangs beloond met een John Lewis Retail Design Award. Frank daarentegen is een echte sfeermaker en komt het best tot z’n recht op het bureau of het nachtkastje.

Finn
Over de kampioen gesproken… Fauteuil Finn is duidelijk geïnspireerd op Scandinavisch design, als je kijkt naar de functionaliteit. Een mooi voorbeeld hiervan is de plank onder de stoel waarop tijdschriften of dekens een plekje krijgen. Daarentegen is de stoel ook klassiek te noemen, door de vloeiende vormen en het lichtgewicht uiterlijk.

Frank
Lamp Frank is de stoere tegenhanger van stoel Finn en ademt een industriële sfeer. Of straalt hij misschien eerder een sportieve look uit? Het statief is namelijk verstelbaar. Samen met de lichtblauwe kleur en het rode gevlochten koord, doet het denken aan de watersport.

Voor we het vergeten: ook Frank heeft een prijs gewonnen, namelijk de eerste in de Lighting Association Competition. Een gouden koppel dus!

Bron foto’s: Oliver Hrubiak

Ook leuk om te lezen