Praktische en speelse set salon- en bijzettafels

» Naar de shop

De echte designkenners onder ons zijn zeker bekend met het toonaangevende Italiaanse design meubelmerk Cassina. Designklassiekers als de Zig Zag chair en Red and Blue lounge chair van Gerrit Rietveld, de LC-serie van Le Corbusier en diverse ontwerpen van Frank Lloyd Wright zijn grootgebracht in de collectie van Cassina.

Ook de actuele ontwerpers die voor Cassina werken zijn bekende uit het vak, zoals bijvoorbeeld Jean-Marie Massaud, Philippe Starck, Patrick Norguet, Jaime Hayon, Jean Nouvel, Michele de Lucchi en Hannes Wettstein.

Torei side tables luca nichetto cassina

Ontwerper Luca Nichetto

De naam Luca Nichetto (1976) komt me zeker bekend voor, maar lang niet zo bekend als de (wereldberoemde) namen hierboven. Ik moest dan ook echt even Googelen welke ontwerpen deze man op zijn naam heeft staan. Zoveel meer gedaan dan ik van te voren dacht: deze Venetiaan Luca Nichetto heeft absoluut niet stilgezeten! Zo ontwierp hij onder andere voor labels als Arflex, De Padova, Nendo, Foscarini, Established & Sons, Zero, Seletti, Casamania en – Cassina.

Torei salon- en bijzettafels voor in ieder interieur

Luca Nichetto ontwierp in 2013 een serie salon- en bijzettafels, genaamd “Torei”. De serie bestaat uit tafeltjes in verschillende vormen in verschillende maten en afwerkingen. Of je nu een grote of een kleine woonkamer hebt; deze tafeltjes kunnen in ieder interieur worden toegepast. Doordat je de tafeltjes over elkaar heen kunt zetten bespaar je ruimte! En je pakt gemakkelijk één van de tafeltjes weg om ‘m bijvoorbeeld naast de bank te plaatsen! Ideaal voor je kop koffie, tijdschriftje, telefoon, etc..

Meer dan genoeg mogelijkheden

De rechthoekige, vierkante, driehoekige en de lage ronde zijn verkrijgbaar in Naturel en zwart gebeitst Essenhout. De lage rechthoekige en de lage ronde zijn te koop in rood gebeitst Essenhout. De lage vierkante tafels – met uitzondering van de 99x99x41 cm kun je ook in wit Carrara marmer en (nieuw) in zwart Marquiña marmer krijgen.

Alle tafeltjes hebben een zwart gespoten metalen onderstel.

Salon- en bijzettafels Torei Cassina
Bijzettafel salontafel Torei Luca Nichetto for Cassina - Gimmii
Salon- en bijzettafels Torei van Luca Nichetto voor Cassina Bijzet-en-salontafels-Torei_LucaNichetto-Cassina-Gimmii Bijzet-en-salontafels-Torei_LucaNichetto-Cassina2 Bijzet-en-salontafels-Torei_LucaNichetto-Cassina4
LucaNichetto-QA-1

 

Ook leuk om te lezen