5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Tapijten met optische effecten

» Naar de shop

Op dé designbeurs in Milaan presenteerde CC-Tapis dit jaar de prachtige, nieuwe tapijten, ontworpen door – ja, ja, daar is ze weer; één van mijn favoriete ontwerpsters – Patricia Urquiola.

CC-Tapis

CC-Tapis werd opgericht in 2011 en werd al snel bekend door de mooie kwaliteit van de handgeknoopte tapijten. Het hoofdkantoor van CC-Tapis bevindt zich in Milaan, waar een team van ontwerpers hard aan het werk is om een nieuwe, innoverende benadering te vinden van de traditionele methoden.

CCtapis Patricia Urquiola

Handgeknoopt in Nepal

Ongeverfde grondstoffen, innovatieve weefpatronen en technieken, een groot respect voor de materialen en de cultuur van de oude ambacht, wat zich weerspiegeld in een eco-vriendelijke benadering van iedere stap in de productie. Alle CC-Tapis tapijten worden volledig handgeknoopt door deskundige Tibetaanse ambachtslieden in Nepal.

Visioni tapijten

Visioni is een unieke samensmelting tussen een eeuwenoude techniek en abstracte, grafische vormen, in een moderne kleurschakering. Kijk eens wat langer naar deze mooie tapijten en zie het optische bedrog in deze bijzondere geometrische vormen!

De Visioni tapijten ontworpen door Patricia Urquiola zijn er in vier uitvoeringen: Visione A, Visione A Soie, Visione B en Visione B Soie. Visione A en B bestaan uit 100% Himalaya wol (een extreem zachte wol!) en de ‘Soie’ (de naam zegt het al) varianten bestaan uit Himalaya wol i.c.m. pure zijde. De zijde zorgt voor een subtiele glans in het tapijt.

Heel veel knoopwerk

De levertijd van de kleden is drie maanden. Op zich niet eens zo heel lang, als je weet dat de Visione tapijten uit 125.000 knopen per vierkante meter bestaan!

 

CC-tapis-3-Instagram StudioMilo-Instagram CCtapis-2-Instagram Visione-Allemaal
OptischBedrog-Visione

Ook leuk om te lezen