Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Wiskundige lamp met kleurpotloden

» Naar de shop

Een icosaëder (Grieks: εικοσι, twintig) of regelmatig twintigvlak, is een ruimtelijke figuur met 20 (gelijkzijdige en congruente) driehoekige vlakken, 12 hoekpunten en 30 ribben. Het is één van de vijf regelmatige veelvlakken in drie dimensies.

Als je het zo leest, zou je denken dat je met een LOI cursus Grieks of geometrie bezig bent. Niets is echter minder waar. Al helemaal niet omdat in dit geval kleurpotloden een hele grote rol spelen! De icosaëder met 30 (kleur)potloden is namelijk een kitlamp met kleurpotloden, ontworpen door de Nederlandse ontwerper Michiel Cornelissen. Zelf in elkaar te zetten dus. Wat je koopt is een setje verbindingselementen, waarna je met 30 standaard zeskantige potloden kunt gaan bouwen aan een icosaëder-vormig voorwerp van ongeveer 38 cm in diameter. Vooral te gebruiken als lamp op de kinderkamer…of als leuk speleding of educatief object.

Te koop vanaf € 79,72 via Shapeways.

Icosaëderlamp van 30 potlodenKies je eigen eigen kleuren
De lamp kan dus worden gebouwd met de standaard zeshoekige (kleur)potloden van ongeveer 7,0 mm doorsnede die je nog onderin je bureaula had liggen. Je kan echter ook een heel leuk setje kopen met alleen de kleuren die jij, of je koter, het allermooiste vinden. Maak dus het liefst een prinsessen roze, gifgroene of regenboogicosaëder en laat vooral je kind van 5 aan de kassa vragen of ze ook kleurpotloden hebben voor zijn of haar nieuwe icosaëder….succes verzekerd!

Verbindingselementen 30 potlodenlampIcosaëderlamp van 30 potloden
Bron: Designpotter

Ook leuk om te lezen