Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Wollen lampen van Woollight

» Naar de shop

Als je op zoek ben naar een mooie lamp met een nostalgisch tintje en een uniek karakter, kijk dan eens naar de lampen van Woollight! De naam Woollight staat voor een lampencollectie van tweedehands wollen dekens ontworpen door kunstenaarskoppel Ellen Seegers en Arno Tummers uit Den Bosch. Zij zijn in 1990 afgestudeerd aan de Kunstacademie te Den Bosch en noemen zich ‘De Beeldenbouwers’.

Oude wollen dekens
Zij hebben dus een voorliefde voor een materiaal dat niet direct voor de hand ligt, namelijk die voor oude wollen dekens! Zij geven deze dekens een tweede leven door het te behandelen, zodat het lichtdoorlatend wordt en een vaste vorm krijgt. De lampen krijgen ieder een unieke kleur- en patrooncombinatie. Het mooie aan deze lampen is dat het karakter van de deken behouden en herkenbaar blijft en een warme uitstraling heeft. De lampen zijn verder stoer, kleurrijk en uniek in zijn soort. Zij zijn in de ruimte een echte blikvanger!

Woollight lampen van wollen dekensHandgemaakte lampen
De productie van deze lampen is ook heel bijzonder. De gehele fabricage gebeurt volledig met de hand door de Beeldenbouwers zelf in hun eigen atelier. Van het selecteren, wassen, borstelen en patroon knippen tot het matchen van de stukken deken met de kleur van de draad.

De Woollight collectie is direct bij de Beeldenbouwers te bestellen maar ook verkrijgbaar bij verschillende (web)winkels. De prijzen variëren van € 130 tot € 250. Je kunt ook contact opnemen met de Beeldenbouwers als je op zoek bent naar een uniek ontwerp dat in kleine opgave geproduceerd kan worden.

Woollight lamp PoefWoollight lamp Poef

Ook leuk om te lezen