Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

We want WOUD – Annular hanglamp

» Naar de shop

Iedereen die het merk WOUD nog niet kent; ik raad je aan om de website te bekijken en je ogen uit te kijken! Wederom een Scandinavisch merk (WOUD is Deens) die het – naar mijn idee – goed voor elkaar heeft. De collectie van WOUD bestaat uit eetkamertafels, salontafels, bijzettafels, eetkamerstoelen, fauteuils, banken, kasten, verlichting en accessoires. Kortom; je kunt je gehele woon- en eetkamer inrichten met de producten van dit hippe, krachtige merk!

Een product met betekenis

Een tijdloos en origineel designproduct creëren, met een betekenis, een doel en een functie. Dit is de missie van WOUD. Ook blijven ze trouw aan de Scandinavische eigenschappen: “We work hard to deliver products where perfection and simplicity shines through in all aspects” ….. “We strive to add a touch of innovation while staying true to the simplicity anchored in our Noric Design Heritage” , aldus de bedenkers van WOUD.

Annular pendant - gimmii

M-S-D-S Studio

WOUD werkt samen met diverse creatieve designers. Eén daarvan is M-S-D-S Studio. Deze ontwerpers – Jessica Nakanishi en Jonathan Sabine – werken vanuit hun studio in Toronto aan diverse projecten en ontwerpen in Scandinavië, Nederland (!) en Canada.

Annular Hanglamp

Ontworpen door M-S-D-S Studio voor WOUD: de Annular Pendant. Het model doet denken aan de Billiard Lamp, die Arne Jacobsen – járen geleden – voor Louis Poulsen maakte. Een zeer tijdloze, minimalistische kegelvorm. Toentertijd van zwaar staal en koper, nú van licht aluminium. En het allergrootste verschil; de lichtbron! Als je ín de kegel kijkt zie je geen lichtbron. Hùh? Verrassing! Er zit – op een prachtige, subtiele manier – een ringvormige LED-lamp in de lamp (tussen de twee kegelvormen, die prachtig in elkaar vallen) verwerkt!

Scandinavische pastelkleurtjes

Minimalistisch, tijdloos, functioneel én toch stiekem ook nog verrassend. Om de hanglamp nog meer het Scandinavische sfeertje mee te geven is de Annular hanglamp verkrijgbaar in drie mooie, frisse, maar toch ook warme pastelkleuren: ‘nude’, mint en wit .

Good to know

De diameter van de lamp is 32 cm, de hoogte is 24 cm en de lengte van het snoer is 300 cm. Ook super leuk om de lampjes als een setje bij elkaar te hangen, op verschillende hoogtes!

De Annular Pendant is gemaakt van aluminium. Het aluminium kan in drie kleuren poedercoat worden uitgevoerd. De LED-lamp is 12W en 3000 Kelvin (mooi, warm licht!). De LED-driver en de LED-lamp zitten geïntegreerd in de kap en zijn niet vervangbaar. De producten van WOUD zijn – in vergelijking tot veel designmerken – zeer interessant geprijsd. De Annular Pendant kost bijvoorbeeld €250,-.

Annular-hanglamp-SMDS-Studio-WOUD - gimmii Annular-hanglamp-WOUD AnnularPendant Drietal-AnnularPendant

Ook leuk om te lezen