Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Elk jaar worden in Keulen de IMM Awards uitgereikt voor ‘beste item’,  ‘beste detail’, ‘beste systeem’, ‘beste materiaalinnovatie’ en ‘beste Classic innovatie’. Een van de grote winnaars dit jaar was de Nederlandse meubelfabrikant Arco.

Nomad-tafel van Jorre van Ast
De Nomad-tafel van Jorre van Ast, waarvan de houten poten gewoon zonder lijm of schroeven in het blad gedraaid worden, kreeg zowel de Award voor beste materiaalinnovatie als ook de Best of the Best award in die categorie.

Nomad-tafel van Jorre van AstBeste systeem
Het Slim Office van Bertjan Pot won de Award voor beste systeem.

Slim Office van Bertjan Pot

Na in 2009 al de Woonbeurs Pin gekregen te hebben, is dus ook 2010 weer heel goed van start gegaan voor Arco. In DesignPost, een permanente showroom tegenover het beursgebouw van Keulen, waren ook hun nieuwste ontwerpen te zien: de fauteuil Sketch, de bijzettafeltjes Tre en het kastsysteem Scene.

Stoel/Fauteuil Sketch en bijzettafel Tre van ArcoOpen kastsysteem Scene
Dick Spierenburg ontwierp het open kastsysteem Scene, opgebouwd uit horizontale kaders (hout of lak), waar units in geplaatst kunnen worden (open of dicht: klep, deur of laden). Alles uitgevoerd met geel als accentkleur; de kleur die getipt wordt als nieuwe trendkleur voor 2010. En of dat nu fluorescerend geel is of zonnig oranjegeel, macht kein Flaus aus.

Arco Scene Dick Spierenburg

Ook leuk om te lezen