5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Papieren bureaulamp

» Naar de shop

In Milaan werd onlangs de papieren bureaulamp W101 gepresenteerd. Papier, dat lijkt misschien niet zo’n heel goed idee, maar aangezien deze is gemaakt van bladen DuraPulp zit dat wel goed. Durapulp is een mix van papier en zetmeelpolymeer en volledig biologisch afbreekbaar. Goed voor het milieu dus! In het verleden hebben we op Gimmii ook al aandacht besteed aan kartonnen meubels zoals de award winnende designstoel VOUWWOW. Blogger en ontwerper Marc van der Voorn liet ons ook al kennis maken met de feedaway kinderstoel.

Om de lamp te maken is zo min mogelijk materiaal gemaakt. Doordat de W101 burealamp gebruik maakt van LED verlichting, is hij ook nog eens energie zuinig. Ecologisch verantwoorder kan simpelweg niet volgens Claesson Koivisto Rune, het Zweedse ontwerpbureau dat verantwoordelijk is voor dit project. De W101 is ontworpen in opdracht van het Zweedse Wästberg in nauwe samenwerking met bosbouw bedrijf Södra.

De papieren bureaulamp W101 is ontworpen door Claesson Koivisto Rune voor het Zweedse Wästberg De papieren bureaulamp W101 is ontworpen door Claesson Koivisto Rune voor het Zweedse Wästberg De papieren bureaulamp W101 is ontworpen door Claesson Koivisto Rune voor het Zweedse Wästberg

Bron: 3 Rings

Ook leuk om te lezen