Schoolbureau Desk 0112 van Marcin Bahrij

» Naar de shop

Voor veel ontwerpers zijn ontwerpen uit het verleden de bron van inspiratie. Ze laten zich inspireren door het materiaalgebruik en bekijken hoe ze het ontwerp op een nieuwe manier kunnen benaderen. Ontwerper Marcin Bahrij ging de uitdaging aan met het Amerikaans schoolbureau uit de jaren zestig.

Desk 0112, zoals Bahrij het vernieuwde bureau heeft genoemd, is bedoeld voor thuisgebruik. En dat snappen we, want door z’n eenvoud en formaat is er snel een mooie plek gevonden. En dat hoeft niet per se in de studeerkamer te zijn, ook in de woonkamer komt dit mooi vormgegeven bureau helemaal tot z’n recht.

Prikbord en opslagruimte
Het bureau bestaat uit twee afzonderlijke tafelbladen. En dat heeft Bahrij niet voor niets gedaan. Beide tafelbladen zijn namelijk los te koppelen en kunnen dienen als prikbord als je ze rechtop plaatst. Aan de onderkant zijn namelijk kurkplaten bevestigd. Wanneer hier niet gebruik van wordt gemaakt, ontstaan er twee opbergvakken voor de opslag van boeken, andere bureau-accessoires en eventueel een scanner.

Aan mensen die een hekel hebben aan zichtbare kabels is ook gedacht. Aan de achterkant zijn gaten gemaakt voor het opbergen van kabels.

Ook leuk om te lezen