De Franse ontwerper Benoit Lienart is het brein achter de Sweetch18, een creatieve stoel /slash/ koffietafel.

Erkenning heeft Lienart al gekregen door geselecteerd te zijn als innovatief design door het prestigeuse L’Observeur du Design 2011. Waarschijnlijk heeft het geholpen dat zijn ontwerp doet denken aan de Red Blue Chair van Gerrit Rietveld.

Combimeubel
De Sweetch18 is zo bijzonder omdat je er in zijn functie als tafel écht geen stoel in ziet…en andersom ook niet. Toch transformeert hij blijkbaar heel gemakkelijk van een lekkere stoel naar een koffietafel.

Je trekt gewoon het middengedeelte van de tafel omhoog en creëert zo de rugleuning van de stoel waardoor je de beschikbare ruimte optimaal kan gebruiken.

Eén, twee, drie, vier
Met twee Sweeetch18’s heb je bijzonder veel mogelijkheden: je kunt met z’n tweeën zitten, je hebt een tafel én een stoel of je kunt rondom twee tafels heerlijk Aziatisch tafelen. Maar één is natuurlijk ook super voor bijvoorbeeld een niet al te groot appartement of balkon.

Verkrijgbaar in verschillende materialen voor zowel binnen als buiten. De standaardversie is in 10 kleuren te koop voor € 1640,- en de deluxe versie (50 verschillende kleuren) kost € 2500,-

 

 

 

Ook leuk om te lezen