Niet Jenny from the block maar een kandelaar Around the block, daar willen we het vandaag over hebben. Deze nieuwste creatie van het duo Van Tjalle en Jasper wordt namelijk as we speak gelanceerd op de Dutch Design Week. Samen met nog een ander ontwerp dat ze nog even geheim houden. Deze Around the block kandelaar mag al de weide wereld in geslingerd worden. Fijn!

The making of kandelaar Around the block

Je kent Van Tjalle en Jasper wellicht van hun verlichting met de natuurlijke look. Maar kandelaars maken kunnen ze ook als geen ander. Kandelaar Around the block komt in 4 varianten. Er zijn 2 kleuren buizen. Je kunt hierbij kiezen uit mint en het donkere coal. Er zijn ook 2 varianten van het blok en de ringen. De één is gemaakt van olijf-essen hout en de andere van vloeibaar acryl met mineralen om het een granietlook te geven. Hier eerst een filmpje met daarna nog meer uitleg.

Alles lekker zelf door Van Tjalle en Jasper

De buizen worden gebogen, op lengte gesneden en krijgen een poedercoat laag in mint of coal. De houten blokken en ringen worden met een cnc machine, vervolgens geschuurd en gespraypaint met een ultra-matte 2k lak op waterbasis. Het materiaal voor de ‘stenen’ blok en de ringen worden gegoten in een mal. Het gaat om een acryl vloeistof op waterbasis gecombineerd met mineraalpoeder en vullers om het de granietlook te geven. Nadat het uitgehard is worden ze uit de mal gehaald en tot het juiste formaat geschuurd. Ze drogen 2 dagen en krijgen dan een spray paint met een utra-matte lak op waterbasis, net als hun houten broertjes.

Stevige ‘voeten’ op de DDW en in de gimmii shop

Maar de ‘voet’ van de kandelaar moet wel stevig zijn natuurlijk. Om de blokken het juiste gewicht te geven, voegen Van Tjalle en Jasper een 2cm dik metaal gewicht toe. Deze gewichten zijn behandeld met een zinc coating om corrosie tegen te gaan. Last but not least wordt het logo en het nummer van de kandelaar er in gelaserd. Er wordt eerst namelijk een gelimiteerde genummerde serie van 100 gemaakt. Je kunt ze bekijken tijdens de DDW 2016 op de Piet Hein Eek stand of meteen hier bestellen in de gimmii shop.

Van tjalle en jasper kandelaar Around the block coal & wood - gimmii
Kandelaar Round the block 2x by Van Tjalle en Jasper - te koop in gimmii shopCandle holder mint granite Van tjalle en jasper - gimmii online shop voor Dutch designVan tjalle en jasper kandelaar Roundtheblock mint & granite stone - gimmiishop Van Tjalle en Jasper kandelaar onderdelen coal & graniet numbered limited edition - gimmii shop Around the block kandelaar van Van Tjalle en Jasper mint & wood - gimmii kandelaar-roundtheblock-coal-kleur-hout-vtej-gimmiishop Kandelaar Around the block mint & wood by Van Tjalle en Jasper - gimmii

Ook leuk om te lezen