Banktafel / Tafelbank

» Naar de shop

Eén van Liever’s lievelingsdingen is het 2-in-1 meubel. Zoals bijvoorbeeld deze Banktafel van meubelontwerper Han Dicke. Dicke doet zowel projectinrichting & interieurarchitectuur als meubelontwerp, kijk maar op zijn site.

De Banktafel is een handige vondst waardoor je zowel zakelijk (= recht zittend op een stoel) als informeel (= loungend op de bank) kan deelnemen aan hetzelfde tafelgesprek annex de belangrijke vergadering. De tafel – of bank – wordt per geval geproduceerd op basis van de ruimte eromheen: de afmetingen worden aangepast en dus ook de verhoudingen. Han Dicke noemt het object daarom een progressief meubel en dat klinkt meteen naar nieuwe vergadertechnieken.

Naast deze bank – of tafel – maakte Han Dicke ook balancerende tafels, een wandbank, een stoeltafel & een tafel die het evenwicht tart. De Banktafel wordt veel gebruikt in openbare ruimtes zoals bijvoorbeeld wachtkamers en werd dan ook treffend omschreven door een collega-interieurbouwer als een leuke binnenkomer qua vormgeving.”

Zitten of hangen – het kan allemaal op Liever interieur.

Ook leuk om te lezen