Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Wat je vindt, mag je houden. Toch? Gefascineerd door het berkenschors dat hij in het bos vond, wilde meubelmaker Werner Neumann hier perse iets mee gaan doen. Dat iets werd uiteindelijk een hele serie meubels bekleed met schors: de Birchwood collectie.

‘Inmiddels haal ik de berkenschors niet meer allemaal zelf uit het bos, maar daar is het natuurlijk wel mee begonnen. Om het vlak te krijgen, pers ik het schors en daarna verlijm ik het op hout. Sommige stukken worden vervolgens bewerkt met epoxy en daarna afgelakt als beschermlaag, andere modellen blijven onbewerkt’, aldus Werner Neumann.

Schors en leer
In de Birchwood-collectie zitten inmiddels een rechthoekige eettafel en hanglamp, een kast en een ladenkast. Werner: ‘De ladekast is een uniek stuk en ga ik in een kleine oplage maken. Elk model zal dan net weer even anders zijn. Ook ben ik bezig met een fauteuil. Hiervoor werk ik met berkenschors in combinatie met leer.’ Zo wordt de Birchwood-collectie dus steeds weer uitgebreid met nieuwe producten. Afmetingen zijn altijd aan te passen en maatwerk is mogelijk.

Internationale belangstelling
In september worden o.a. de Birchwood tafel en kast in Londen gepresenteerd op de beurs 100% Design door Gallery Mint. Werner: ‘na Milaan krijg ik veel internationale belangstelling. Ik ben nu al een aantal jaren bezig met het ontwerpen en maken van mijn producten. Maar pas de laatste tijd merk ik dat ik opgemerkt word en dat voelt goed!’

Birchwood tafel van Werner Neumann

Birchwood kast van Werner Neumann

Ook leuk om te lezen