Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Design-nerd Cristian Zuzunaga

» Naar de shop

Voor de 25e verjaardag van Danskina ontwierp Cristian Zuzunaga een viertal nieuwe kleuren voor hun best verkochte tapijt; de Bravoure. De nieuwe kleuren van de Bravoure zijn een sfeervolle mengeling van felle kleuren en pasteltinten. Zuzunaga liet zich hierbij inspireren door koraalriffen en zonsondergangen in zijn geboorteplaats Barcelona.

De Bravoure is een getuft tapijt, bestaat voor 100% uit wol en bestaat uit maar liefst 67 kleuren. Deze kleurcombinaties zijn overigens ontworpen door de Nederlandse ontwerpster Christiane Müller.

Pixels
Bij zijn ontwerpen voor de Bravoure is het niet echt goed te zien, maar Cristian Zuzunaga staat bekend om het gebruik van pixels. Een kleine design-nerd dus. Voor het merk Kvadrat ontwierp hij bijvoorbeeld een bijzonder kleurrijke kussencollectie, genaamd ‘Squaring of the Circle’. Deze collectie bestaat uit drie ontwerpen; Spirit, Soul en Fire die allemaal zijn opgebouwd uit pixels. Zuzunaga liet zich hierbij inspireren door extreem ingezoomde foto’s van stadsgezichten.

En ook de gordijncollectie ‘Skyline’ voor het merk Kvadrat, de bekleding van een bed voor Hästens, het kleed ‘Digit’ voor Nanimarquina, de stof van de Springfield bank en de Steel armchair voor Moroso….ze bestaan allemaal uit pixels. En last but not least mijn persoonlijke favoriet: het geblokte zijden sjaaltje ontworpen voor de Colour Chart Exhibition bij Tate Gallery in Liverpool.

 

Ook leuk om te lezen