Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Caricature as Furniture

» Naar de shop

Dat design ook wel degelijk grappig kan zijn bewijst het nieuwe Thaise ontwerpbureau 56thStudio. De stoelen uit de Caricature as Furniture collectie zijn namelijk een genot om naar de kijken. Ze zijn komisch, kitscherig en eigenzinnig. Eigenlijk doet het denken aan de pop art uit de jaren zestig.

Maar wat is de echte gedachte achter de ontwerpen? De inspiratiebron is de karikatuur. De overdrijving van de onderscheidende kenmerken hebben de Thaise ontwerpers doorgevoerd in hun ontwerpen. Zo ligt de focus – net als bij het karikatuur – op specifieke details, zoals ogen, lippen en neuzen.

Iconen
De grootste muze van de collectie is Grace Jones. 56thStudio aanbidt haar kubusvormige uiterlijk. Daarnaast hebben de ontwerpers ook gezocht naar andere iconen, zoals bekende zangers, modellen en filmkarakters. Vind je de gele stoelen niet verdacht veel op The Simpson familie lijken? En wie herkent Lady Gaga?

Het resultaat van de collectie is een verzameling van negen stoelen met grappige kenmerken. Duidelijk weer eens iets anders!

De collectie Caricature as Furniture is verkrijgbaar via de webshop van 56thStudio. Je hebt de keuze uit negen verschillende stoelen die verkrijgbaar zijn in de kleuren geel, zwart en wit. Verkoopprijs vanaf € 446,58.

Ook leuk om te lezen