Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Collective Works van Mischer’Traxler

» Naar de shop

Zo op het eerste gezicht is het resultaat van Collective Works van Mischer’Texler een set mooie manden. Handige objecten om prullaria in op te bergen. Toch schuilt er een heel proces achter deze eenvoudig ogende manden…

Collective Works is een productieproces dat alleen functioneert wanneer mensen aandacht besteden aan de produktie. De machine die de manden maakt, reageert namelijk op de reactie van mensen.

Het proces
Zodra een persoon dichtbij de machine komt en ernaar kijkt, wordt het produktieproces gestart. Een houten 24mm fineerstrip met lijm wordt om een 20mm dikke houten basis gedraaid. Langzaam wordt er een mandje gebouwd.

Kleuren
Wanneer een tweede persoon zich aansluit om naar het proces te kijken, wordt er een lichte klankkleur toegevoegd via een markering op het fineer. Hoe meer mensen uiteindelijk naar het proces komen kijken, hoe meer markers worden geactiveerd. Als er niemand interesse toont, stop het proces.

Eigen stempel
Het proces is dus afhankelijk van publiek, want als er niemand interesse toont, wordt er geen mand gebouwd. Hoe langer iedereen blijft staan, hoe hoger de manden worden. Elke toeschouwer drukt op deze manier dus een stempel op het proces. Je kunt zeggen wat je wilt, maar bijzonder zijn deze manden zeker!

Foto’s: Mischer’Traxler

 

Ook leuk om te lezen