5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Django, het hobbelpaard van kurk

» Naar de shop

Tijdens de Maison & Objet beurs in Parijs van 7-11 september 2012 zal de nieuwe Danish Crafts Collection CC16 getoond worden. Deze jaarlijks terugkerende collectie van nieuw ambacht en design wordt elk jaar samengesteld door een curator. Dit 16e jaar is gekozen voor de Deense ontwerpster Nina Tolstrup. De collectie bestaat uit 23 producten welke zijn gemaakt door getalenteerde Deense ambachtslieden en ontwerpers.

Django
Eén van de 23 ontwerpen is het hobbelpaard van kurk genaamd ‘Django’ welke is ontworpen door Tania Hjorting (1973) van Rebell Design. Django is ontworpen ten behoeve van fysieke spel. Het helpt kinderen om hun evenwicht te ontwikkelen door op de randen van het paard te gaan staan. Zijn sierlijke nek en staart geven de kleinsten goede steun bij het zitten.

Eco
Het kurk is gemaakt van restmateriaal uit de kurkindustrie, waar niets wordt verspild. Het overblijfsel van wijnkurken wordt bijvoorbeeld geperst tot platen met een lijm die is goedgekeurd door de voedselindustrie en dus ook geschikt voor speelgoed. Veilig én verantwoord dus!

Ook leuk om te lezen