Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Vazen van Phil Cuttance

» Naar de shop

Vazen heb je in alle soorten, maten en kleuren. Maar er vallen slechts een paar onder de categorie ‘zeer bijzonder’. De vazen van Phil Cuttance behoren hier zeker tot. Waarom? Ze lijken digitaal, maar worden op een speciale manier met de hand gemaakt.

Handmade
Voor zijn FACETURE project heeft Cuttance een speciale machine ontworpen waarmee hij handmatig zijn vazen, maar ook lampenkappen en bijzettafeltjes maakt. Alle tools die hij nodig heeft, zijn terug te vinden op de machine. Zo is er bijvoorbeeld een gedeelte waar de vorm wordt gemaakt, een opslagruimte voor de benodigdheden, een voorraadbak en een menger. Door de eenvoudige onderdelen is de machine makkelijk te vervoeren en te demonteren.

How it’s made?
Maar hoe worden de vazen gemaakt? Om bij het begin te beginnen: Cuttance snijdt eerst met de hand de vorm van de vaas in kunststoffolie. Dit blad vouwt hij vervolgens in de vorm van het uiteindelijke product. De kracht van de vorm wordt bepaald door de driehoekige facetten in en uit te drukken. Doordat het iedere keer op een andere manier gebeurt, zijn alle producten uniek.

Vervolgens giet de designer de op water gebaseerde giethars in de zelfgemaakt mal. De mal wordt daarna klem gezet op de machine en met de hand gedraaid. Als er een hol voorwerp is gecreëerd, wordt er nog een laag gekleurde hars ingegoten. Daarna wordt de mal verwijderd om het uiteindelijke product te onthullen: een vaas die digitaal aandoet, maar met de hand is gemaakt.

Phil Cuttance heeft ook een video van het proces gemaakt. Echt kijken!

Voor een bestelling en/of prijzen: mail@philcuttance.com.

Ook leuk om te lezen