Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Winnende wandkalender Organize 2 Change

» Naar de shop

De kalender Organize 2 Change van FNV Mondiaal heeft de eerste prijs gepakt in de kalenderwedstijd 2011. Deze vakprijs wordt jaarlijks toegekend.

In de kalender staan diverse vakbondsacties wereldwijd. Zo laat de maand juli zien hoe vrouwen in India elkaar filmen om zo aandacht te vragen voor hun vaak slechte arbeidsomstandigheden. Juni staat in het teken van de basis arbeidsrechten (ILO).

Scheve werkomstandigheden uitgebeeld
Ontwerper Roelant Meijer van grafisch ontwerpburo Tegenwind over zijn winnende ontwerp; “Het is elke keer een zoektocht, zo probeer ik de standaard ringband te vermijden. Ook wil ik dat de functie en het thema maximaal naar voren komen. In dit ontwerp de ‘scheve’ werkomstandigheden, wereldwijd. Daarnaast moet het product eenvoudig te produceren zijn en door de brievenbus passen! Uiteindelijk is het die eenvoud die het leuk maakt.

Persoonlijk vind ik het uit balans hangen van de kalender een prachtige vondst. De pagina’s zijn zo vormgegeven dat het geheel in balans is en de boodschap kracht bijzet.

De jury zei het volgende over de kalender: “Verrassend eenvoudig en toch zeer geschikt om een jaar lang lekker aan de wand te hangen. Als er op één kalender ‘less is more’ van toepassing is, dan is het wel op ‘Organize2change’ van FNV Mondiaal.

Ook leuk om te lezen