5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Handgemaakte meubels van Snickeriet

» Naar de shop

In Zweden hebben twee designers en twee meubelmakers de handen ineen geslagen onder de naam Snickeriet. De insteek van het nieuwe designmerk: handgemaakte meubelen maken waarbij vakmanschap wordt gecombineerd met nieuwe uitdrukkingen. En dat is het viertal goed gelukt als we de eerste collectie bekijken. We stellen Verk, Fä, Havet en Frank graag aan je voor.

Verk desk
De lade is het bureau. Dat is het verhaal achter bureau Verk. Er is bewust gekozen om de focus op de lade te leggen. Het bouwen hiervan is namelijk een van de belangrijkste vaardigheden die een timmerman moet beheersen. Het bureau is gemaakt van Zweeds fineer hout (heel dun hout van gelijkmatige dikte) dat de ontwerpers een aantal jaren vonden in een oude, verlaten fabriek. De duidelijk zichtbare houtnerf past goed bij het fragiel ogende ontwerp.

 

 

Fä lamp
Fä is een hanglamp gemaakt van leer. Het leer is in een driedimensionale vorm geperst waardoor het een zelfdragende constructie wordt. Het leer is met meerdere lagen gelakt. Het suède aan de binnenkant van de lamp is onbewerkt.

Havek cabinet
De ontwerpers wilden met de Havek kast de expressie van een zwarte oceaan vastleggen. Om dit te creëren is gebruik gemaakt van een traditionele techniek. Zo is het patroon, een stormachtige zee, gebeiteld met behulp van een haakse slijper. Aangezien de golven op de zee ook variëren, is elke gemaakte kast uniek.

Frank cupboard
Frank is een transparante kast die het vakmanschap zichtbaar maakt. Zo kun je goed zien hoe de materialen met elkaar zijn verbonden en wat de invloed van materialen is in een dergelijk ontwerp. Behalve van hout is er ook gebruik gemaakt van plexiglas, een materiaal dat geen oorsprong heeft in de traditionele houtbewerking. Maar in dit ontwerp hebben de designers het wel zo behandeld, gezien de manier waarop het op elkaar aansluit.

 

Ook leuk om te lezen