5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Innovatieve betonnen lampen

» Naar de shop

De Italiaanse ontwerpers Paolo Lucidi en Luca Pevere hebben de opmerkelijke Aplomb hanglamp ontworpen voor lichtfabrikant Foscarini. Opmerkelijk, aangezien deze voornamelijk van beton is gemaakt.

Beton in het interieur
Beton wordt vaak geassocieerd met de bouw van het huis. Het liefst houden we dat gedeelte uit het zicht. Maar beton weet langzamerhand een waardige plaats in het interieur te veroveren Wanneer je het materiaal op de juiste manier gebruikt, levert het fantastische resultaten op. De Aplomb hanglamp is daar een uitstekend voorbeeld van.

Een gladde afwerking
De grootste uitdaging bij het ontwikkelen van de lamp was de combinatie van zeer beperkte afmetingen en dikte met een gedetailleerde en gladde afwerking. Het resultaat is te danken aan het gebruik van een speciale amalgaam, wat vocht in de mal produceert en een oppervlakte creëert dat er ruw uitziet, maar glad aanvoelt en verder verfijnd is door een transparante afwerklaag.

Verkrijgbaar in 3 kleuren
De Aplomb hanglamp is luchtig en elegant met een karakteristieke omgekeerde trechtervorm die zorgt voor een directe lichstraal. In een serie van 3 lijkt hij mij prachtig staan boven een eettafel of bijvoorbeeld een kookeiland. Hij is verkrijgbaar in 3 kleuren: klassiek grijs, elegant wit of intens bruin.

Bekijk hieronder de video waarin ontwerpers Paolo Lucidi en Luca Pevere het ontwerpproces van de Aplomb laten zien. Voor meer informatie kijk je op de website van Foscarini.

Aplomb hanglamp van Paolo Lucidi en Luca Pevere voor FoscariniAplomb hanglamp van Paolo Lucidi en Luca Pevere voor Foscarini

Bron: Contemporist

Ook leuk om te lezen