Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Onzichtbaar plaatsnemen

» Naar de shop

De Japanse ontwerper Tokujin Yoshioka heeft een collectie ‘onzichtbare’ meubels ontworpen voor Kartell. De serie komt tien jaar na de ‘uitvinding’ van transparantie waarin Kartell een nieuwe stijlbenadering volgde richting ‘onzichtbare’ meubels.

De Invisible collectie is zeer innovatief aangezien er een nieuw soort policarbonaat technologie is gebruikt. Hierdoor is de vereiste dikte die nodig is voor voldoende stevigheid aanzienlijk verminderd en dat is nooit eerder voorgekomen. Een unicum dus!

Tokujin Yoshioka
Tokujin Yoshioka heeft zich de afgelopen jaren gebogen over een ontwerp waarin hij natuurlijke fenomenen en onzichtbare elementen zoals gevoel, wind en licht kan toepassen. “De aanwezigheid van het object is verdwenen waardoor er een omgeving wordt gecreëerd waarin de zittende persoon in de lucht zweeft,” legt Yoshioka uit.

Tokujin Yoshioka werkte voor zijn Invisible collectie samen met Kartell’s president Claudio Luti. “Het Kartell-Kotujin team is gebaseerd op de creativiteit van beiden. De expertise van het merk Kartell en de poëzie van ontwerper Yoshioka gaan veel verder dan technische briljantheid,” volgens Claudio Luti.

Salone Milaan
De “Invisibles” collectie wordt in april op de i Salone del Mobile in Milaan gepresenteerd in de Kartell showroom. Woonjournaliste Monique van Empel zal voor Gimmii uitgebreid verslag doen van de i Salone del Mobile.

the_invisibles_tokujin_yoshioka

Bron: Moloco

Ook leuk om te lezen