Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Jong talent op meubelbeurs imm keulen

» Naar de shop

Doorlopend druk was het in hal 3.1 van de woonbeurs imm cologne 2010, waar alles draaide om ‘jong design’. Met werk van studenten, net afgestudeerde ontwerpers, zelfstandige studio’s en ontwerpopleidingen. Er hing een relaxte sfeer, was veel te zien én te koop. Het niveau van de getoonde prototypen en afstudeerprojecten was dit jaar erg hoog. Voor de wedstrijd ‘inspired by cologne’ waren 29 prototypen geselecteerd; van meubelen tot verlichting, van woonaccessoires tot opbergsystemen.

Strandstoel
Eén van de mafste ontwerpen was de schommelstoel ‘Rocking on the beach’ van Studio Joon & Jung uit Eindhoven. Deze stoel bestaat volledig uit grijze pvc-buis. Doordat de ‘buispoten’ waarop geschommeld wordt, gevuld zijn met kleine steentjes, klinken de stoelen net als de regenpijpen van de Aboriginals of het geluid van de golven op kiezelstranden.

Schommelstoel Rocking on the BeachSchommelstoel Rocking on the Beach

AT-AT Walker in lichte vermomming
Liefhebbers van de Star Wars episode ‘The Empire Strikes Back’ hebben deze jongen natuurlijk allang herkend, ook zonder de naam AT-AT Walker. AT-AT staat namelijk voor All Terrain Armored Transport. Deze fictieve voertuigen uit het Star Wars-universum zijn wandelaars die het landschap doorkruisen op mechanische benen. Ze worden gebruikt voor grondaanvallen of vervoer. Deze lichtgevende AT-AT Walker van het Zwitserse trio Lifegoods is een als kabinetkastje vermomde lamp. Hoe verder je het laatje open trekt, hoe meer licht. Mooi houtwerk! Al met al bijna net zo sci-fi maar in ieder geval een stuk minder gevaarlijk.

AT-AT Walker, een als kabinetkastje vermomde lampAT-AT Walker Star WarsHouten karpet
Ook het houten karpet van de Duitse Elisa Strozyk had wat mij betreft een prijs mogen krijgen. Doordat de ruitvormige stukjes hout op een stoffen ondergrond zijn geplakt, kan dit karpet zowel vlak op de grond liggen, als ook 3D opgezet worden als een sculptuur.

Houten karpet van de Duitse Elisa Strozyk

Ook leuk om te lezen