5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Nieuwerwets stoken met houtkachel ‘Mats’

» Naar de shop

Houtkachels doen denken aan snert, schaatsen en een dikke, gebreide Mart-Smeets-trui. Voor échte liefhebbers kan dan ook niets op tegen het knapperend geluid dat hoort bij het stoken op hout.

Strak design
Veel mensen denken bij een houtkachel direct aan een open haard zoals we deze van vroeger kennen; een schoorsteen, daaronder een schouw, een rooster waar het hout op wordt gelegd…en stoken maar!

Vergis je echter niet. Stoken op hout is inmiddels een stuk duurzamer en milieuvriendelijker. Zo is er bijvoorbeeld de houtkachel ‘Mats’ van Dik Geurts die niet alleen opvalt omdat hij strak gedesigned in zijn jasje zit, maar ook vanwege een uniek systeem, het zogenaamde EcoLight-systeem, dat tijdens het stoken aangeeft of dit wel verantwoord gebeurt.

Minimale uitstoot
Het display van de EcoLight zit op de voorzijde van de Mats en is voorzien van LED-indicatoren die aangeven of het vuur de juiste temperatuur heeft voor een optimale verbranding en daarmee een minimale uitstoot van fijnstoffen produceert. De Mats heeft (mede daardoor) een bijzonder hoog rendement en een uitzonderlijk schone verbranding. Wanneer beiden worden gebruikt om een ruimte te verwarmen heeft de houtkachel Mats een 15 maal lagere CO2-uitstoot dan de open haard en 50 maal minder fijnstof-uitstoot.

Kijk voor verkooppunten van Mats op de site van Dik Geurts.

Ook leuk om te lezen