Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Kartell: welcome b(l)ack

» Naar de shop

Kartell introduceerde in Milaan maar liefst 16 nieuwe modellen. En nu eens niet in allerlei sprankelende kleuren zoals we dat van Kartell gewend zijn, maar in zwart. Want: black is smart, black is sharp, black is mysterious, black is magical … black is back!

Normaal gesproken is de show van Kartell vooral één bont schouwspel. Door alles in zwart te presenteren, af en toe in combinatie met wit of transparant plexiglas, kwam nu echter heel duidelijk de vormgeving van de meubelen op de eerste plaats.

Ontwerpers van naam
Ook dit jaar had Kartell ontwerper Philippe Starck weer weten te strikken voor het merendeel van de nieuwe modellen, waarvan het stoeltje Masters inderdaad een masterpiece is. Het is een ode aan drie bekende designklassiekers: de 7-serie van Arne Jacobsen, de Tulp fauteuil van Eero Saarinen en de Eiffel stoel van Charles Eames. Een fauteuil gekarakteriseerd door een intrigerend lijnenspel. Ook de Magic Hole fauteuils en bank van Philippe Starck trokken veel bekijks. Juist in zwart, is het contrast met de oranje gekleurde binnenkant heel sterk. Een waterproof set, dus ook geschikt voor buiten.

Kartell Philippe Starck Magic Hole stoel

Andere ontwerpers van naam bij Kartell dit jaar zijn Piero Lissoni, het Japanse Nendo, Mario Bellini en – natuurlijk dé nummer één: Patricia Urquiola. Zij ontwierp een eigentijdse variant op de bekende Windsor stoel, met de toepasselijke naam Comback Chair.

Comback Chair van Patricia Urquiola voor KartellSchoenen
Naast stoelen, banken, tafels en opbergmeubelen, bracht Kartell dit jaar ook lampen (Bloom), een tijdschrifthouder (Front Page), klokken (Tic Tac), schalen (Moon) en zelfs schoenen en regenlaarzen; óók gemaakt van plastic. Om hebberig van te worden!

Kartell lampen BloomLaarzen van Kartell

Ook leuk om te lezen