5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De Israëlische ontwerper David Keller heeft deze Axum en Lalibella krukjes ontworpen die hun kleurrijke inspiratie ontlenen aan Ethiopische immigranten die bij hem in de buurt wonen.

Ethiopische immigranten
Vlakbij de plaats waar David woont in Israël is er een centrum voor nieuwe immigranten. In dit centrum brengen nieuwe immigranten van over de hele wereld normaliter hun eerste jaren door om te kunnen acclimatiseren in hun nieuwe land. In het centrum in de buurt van David Keller wonen een paar honderd immigranten uit Ethiopië. Ze wonen er bijna 25 jaar omdat het “acclimatiseren” nu eenmaal tijd kost volgens David. Hun huizen, kleding, markten en sociale gewoonten zijn een mix van modern en oud, de derde wereld en het westen. Voor David vormde dit alles de basis van zijn ontwerp.

De vrolijke en kleurrijke krukjes zijn bekleed met een ruw Ethiopische weefsel. De rubberen poten druk gekleurd. En met het nonchalante touw over het zitgedeelte vindt ik het echt een succes. Het is echt de mix van modern en oud, de derde wereld en het westen.

Axum & Lalibella krukje van de Israëlische ontwerper David KellerAxum & Lalibella krukje van de Israëlische ontwerper David KellerAxum & Lalibella krukje van de Israëlische ontwerper David KellerAxum & Lalibella krukje van de Israëlische ontwerper David KellerAxum & Lalibella krukje van de Israëlische ontwerper David KellerBron: Contemporist

Ook leuk om te lezen