Hoezo alleen transportverpakking? Graypants geeft golfkarton een nieuwe functie door er lampen van te maken. Wij stellen deze verzameling van milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde verlichting dan ook graag aan de wereld voor.

Scraplights is – zoals al gezegd – gemaakt van golfkarton en niet-giftige lijm. Allereerst zijn de golfkarton platen met een laser gesneden en daarna met de hand geassembleerd. Omdat het voor een groot deel een handgemaakt proces is, zijn er veel variaties in kleur en golfpatronen. Hierdoor is het licht per lamp ook verschillend.

Milieuvriendelijk en maatschappelijk vernatwoord
Het milieuvriendelijke en maatschappelijk verantwoorde aspect schuilt ‘m in het feit dat het golfkarton lokaal wordt ingekocht. Daarnaast werkt Graypants in Nederland samen met sociale programma’s. Op deze manier leert het bedrijf mensen met een beperking over het hergebruiken van materialen. Tegelijkertijd wordt hen een vaardigheid aangeleerd.

De collectie Graylights bestaat uit verchillende lampen. Van de Moon-collectie tot Drum, Olive, Bell en Drop. Kijk voor verkoopinformatie op de website van Graypants. De lamp is niet geschikt voor buiten en voor een vochtige omgeving.

 

Ook leuk om te lezen