5% korting op je eerste bestelling, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

Once Upon a Dream tegen slapeloosheid

» Naar de shop

De Franse ontwerper Mathieu Lehanneur heeft een bed ontworpen speciaal voor de mensen die lijden aan slapeloosheid. Het bed luistert naar de toepasselijke naam ‘Once upon a dream’ en werd onlangs in Milaan gepresenteerd.

Een coconnetje
Wanneer we zeggen bed, bedoelen we eigenlijk een soort van coconnetje om je in terug te trekken, compleet met automatisch sluitende gordijnen! De temperatuur en de lichtintensiteit zakken geleidelijk en er wordt een zogenaamd purr geluid geproduceerd. Dat purr geluid is een nauwelijks hoorbare frequenties en wordt ook wel gebruikt om patienten in een Non Ordinary State of Consciousness (NOSC, vrij vertaald een Niet Normale Staat van Bewustzijn)  te brengen tijdens telepatische experimenten. Hoe dan ook, als het werkt is het goed denk ik maar!

Rustig in slaap vallen en wakker worden
De temperatuur van de algehele kamer wordt gereduceerd tot tussen de 2° Cen 19° C. De lichtdimmers kunnen worden geactiveerd middels ’touch’ en met behulp van een plant die over het bed hangt. Binnen een tijdsbestek van 15 minuten zakt de lichtintensiteit van 1000 Lux naar 0. Ook aan het wakker worden is gedacht! De temperatuur wordt dan 2 graden verhoogd en de lichtintensiteit gaat van 0 naar 2500 Lux in 15 minuten.

De Once Upon a Time is ontworpen voor het champagne marque Veuve Clicquot’s hotel in Rheims, Frankrijk.

Mathieu Lehanneur's Once Upon a Dream bedMathieu Lehanneur's Once Upon a Dream bedMathieu Lehanneur's Once Upon a Dream bedMathieu Lehanneur's Once Upon a Dream bedMathieu Lehanneur's Once Upon a Dream bed

Bron: Picocool

Ook leuk om te lezen