Ontvang direct 5% korting op je eerste aankoop, schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief  ≫ Inschrijven

De Koreaanse ontwerper Samwoong Lee heeft de Octopus stoel ontworpen die zich nog het beste laat omschrijven als functionele kunst. Een sculptuur voor in de woonkamer met een organische vorm waar je op plaats kan nemen, maar ook gewoon naar kan kijken als kunst. Intrigerend!

Nooit hetzelfde
Het materiaal wat gebruikt is luistert naar de exotische naam “natural mother-of pearl”. Één van de kenmerken van dit materiaal is dat het noot dezelfde kleur en het zelfde patroon heeft. De kleur, het patroon en de reflectie verandert daarnaast ook nog eens door de hoek waarin het licht erop schijnt.

One of a kind
Een stoel als deze verdient natuurlijk een prominente en centrale plaats in het interieur. Gezien zijn opvallendheid en tevens rustieke uitstraling komt de Octopus stoel het beste tot zijn recht in een minimalistische inrichting. En wanneer je helemaal fan bent, er is ook een Octopus staande lamp en salon tafeltje! Het lijkt me overigens dat dergelijke ontwerpen niet bedoeld zijn voor massa-productie en dat je echt iets unieks in huis haalt!

Octopus stoel van de Koreaanse ontwerper Samwoong LeeOctopus stoel van de Koreaanse ontwerper Samwoong LeeOctopus stoel van de Koreaanse ontwerper Samwoong Lee

Bron: Contemporist

Ook leuk om te lezen