Ontdek het duurzame opbergsysteem FENCY

» Naar de shop

Tolhuijs – ‘Design with a story’

Afgelopen week sprak ik met Ananda van Doorn van het Nederlandse interieurlabel Tolhuijs. Er zijn honderden fabrikanten met mooie producten, maar.. Tolhuijs heeft daarnaast ook een heel interessant verhaal. Ananda heeft mij in en half uur tijd enthousiast gemaakt over de manier van werken én ik ben een beetje verliefd geworden op het stoere opbergsysteem FENCY.

Afvalmaterialen als uitgangspunt

Bastiaan Tolhuijs – oprichter van Tolhuijs Design – liep tijdens zijn studie aan de TU in Delft stage bij Heras (van de welbekende stalen hekwerken). Het viel hem op dat er grote hoeveelheden aan restmaterialen – van hoge kwaliteit – de container in gingen. Helaas is dit bij veel fabrieken het geval. Bastiaan wilde hier graag verandering in brengen en van dit ‘afval’ iets moois te maken: ‘upcycling’.

Fotovan Urban Jungle Bloggers Tolhuijs Fency 1

Eerlijk en sociaal ondernemen

Waar ik persoonlijk nóg blijer van wordt is het feit dat Tolhuijs werkgelegenheid creëert voor mensen die dit keihard nodig hebben. Zo werken ze samen met Nederlandse gevangenissen en sociale werkplaatsen. Hoe tóf is het dat deze mensen door het vervaardigen van de producten voor Tolhuijs bijvoorbeeld een lasercertificaat kunnen behalen?

De fancy FENCY

De FENCY is een super handig én ‘fancy’ opbergsysteem, geschikt voor iedere ruimte. Het stoere ‘hekwerk’ wordt gepoedercoat in zwart, wit of mintgroen. Het wandrek is in diverse maten verkrijgbaar en helemaal naar wens samen te stellen met plankjes, haken en magneten. De plankjes zijn er in diverse afmetingen én materialen leverbaar. Zo is er een plankje van geperst pallethout, een gelaserd plankje en een plankje van plexi glas. Er is dus voor iedereen en voor ieder doel een passende FENCY!

Standaard pakketten of zelf lekker aan de slag

Op de website / webshop van Tolhuijs kun je alle onderdelen van de FENCY los bestellen, zodat je je eigen meest praktische en best passende wanddecoratie kunt samenstellen. Om het iets gemakkelijker te maken hebben ze ook al een aantal mooie en handige FENCY’s voor je samengesteld. Met de FENCY haal je in ieder geval een mooi, duurzaam en sociaal product in huis!

Credit foto 1 en 2: Urban bloggers.

Tolhuis Fency Wanddecoratie Black Grande

Tolhuis Fency Wandrek White OK Grande

Wandrek Fency Wit Tolhuis

Fency Opbergrek Wand Tolhuis

Tolhuis Laser Grande Fency

Fency Element Tolhuis

Tolhuis Fency Opbergsysteem Productieproces

Ook leuk om te lezen